Delphi32's Jeanneau 32.2 L'avalanche

De Defender-27 heeft plaatsgemaakt voor een Jeanneau 32.2. Valt er ook nog te zeilen met deze comfortcontainer?

09 april 2010

Eerste tochtje in 2010

Pasen 2010 gaat de boeken in als nat en koud: volgens de regenmeter hier thuis is er in een weekend 35 mm water gevallen en aan boord bleek het gas door de kou weinig trek te hebben in verbranding. Toch viel het allemaal wel mee.

Tuurlijk, zaterdag heeft het fors geregend, met als toetje een hagelbui op het moment dat we net in Bruinisse aangekomen waren, maar eigenlijk viel het daarna reuze mee. En ja het was fris 's ochtends vooral, maar tegen kou kan je je kleden en/of de kachel hoog stoken. Dat laatste hebben we dan ook hevig gedaan. Het blijft wel verbazend hoe zuinig zo'n dieselkacheltje eigenlijk is.

Beetje wind op de Oosterschelde
We hebben in elk geval mooi zeilweer gehad met tussen de 10 en 25 knopen over dek. Aan boord worden handelingen steeds meer routineus, een rifje trekken we er zo in als het nodig is en hogerwal of lagerwal, die boot parkeren we echt wel op de juiste plek. Prettig om te zien dat dat goed gaat (nou ja, meestal dan).

Waar we ook erg blij mee waren was dat onze kat de tijd aan boord niet als straf leek te ervaren. Goed, het gaat wat ver om te zeggen dat hij er met volle teugen van genoot, maar hij liep nou ook weer niet spontaan weg zodra we in een haven waren.

Handig wereldbeeld
Aparte ruimte reserveer ik hier even voor dochter Monique. Ze heeft een nieuwe manier van navigeren gevonden: met behulp van het etensbord hierboven heeft ze het noorden altijd recht voor zich. Handig toch? Maar het mooiste kwam pas thuis, toen ik haar filmpjes zat te bekijken. Kijk zelf maar, ik verklap niets.