Delphi32's Jeanneau 32.2 L'avalanche

De Defender-27 heeft plaatsgemaakt voor een Jeanneau 32.2. Valt er ook nog te zeilen met deze comfortcontainer?

22 november 2009

November?!

Ik zie op mijn klok dat het alweer 22 november is. Een maand geleden is het alweer dat we voor het laatst op het water waren, en de zeilkriebels waren afgelopen weken goed merkbaar. Maar ja, druk, andere bezigheden, slecht weer... Het moest er nu toch maar van komen. Een schot in de roos! Zonovergoten, windkracht 3 (dat betekent rustig zeilen, no sweat), pizza's in de koelkast voor het avondeten en zoveel mogelijk mijlen pakken voor het donker werd.
Zonsondergang
We hebben de boot nu ook kunnen testen op andere koersen dan ruime wind, we moesten namelijk terug naar de haven opkruisen. Dat bleek gemakkelijker dan verwacht, de boot loopt hoog aan de wind nog steeds behoorlijk goed door. Het is geen race-boot, daar ben ik me van bewust, maar de resultaten en het gemak waarmee die behaald werden zijn me veel waard. Peter kon tijdens deze tocht het boek voor zijn boekverslag uitlezen.
Eenmaal in de haven moesten de pizza's natuurlijk de oven in. Die bleek echter nogal stoffig en weigerde veilig op te starten. Schoonmaak van de oven uitgesteld tot volgend jaar en pizza's in de pan geflikkerd.

Wat mij betreft mag het 'winterweer' nog even aanhouden... bijvoorbeeld tot april volgend jaar :D Eind november zonder jas aan je kop verbranden, dat is toch briljant?